Skip to content

Ontwikkeldoelen

We hebben vorige week geleerd dat de transitie naar een duurzame en rechtvaardige samenleving niet alleen begint met veranderingen in beleid of technologie; het begint bij onszelf. Als we de doelen van de Donut Economie willen realiseren, moeten we bereid zijn om onze eigen vaardigheden, gewoonten en mindset onder de loep te nemen. Wat kunnen we ontwikkelen in onszelf om bij te dragen aan een wereld waarin de basisbehoeften van iedereen worden vervuld, zonder de aarde te overbelasten?

In deze opdracht ga je aan de slag met het identificeren en ontwikkelen van je eigen leer- en ontwikkelpunten die bijdragen aan een duurzamere toekomst. Het doel is om te reflecteren op waar jij jezelf kunt verbeteren, zowel op persoonlijk als professioneel vlak, en om concrete stappen te zetten om deze verbeteringen te realiseren.

  1. Denk na over je huidige gewoonten, vaardigheden en mindset. Hoe beïnvloeden deze jouw bijdrage aan een duurzame samenleving? Waar liggen je sterke punten en waar zie je ruimte voor verbetering? Denk hierbij aan aspecten zoals je consumptiepatroon, je manier van werken, je interacties met anderen, en je houding ten opzichte van duurzaamheid.
  2. Bepaal drie specifieke ontwikkelpunten die jou kunnen helpen om beter in lijn te komen met de principes van de Donut Economie. Dit kunnen vaardigheden zijn zoals empathisch leiderschap, duurzame consumptie, of het versterken van je veerkracht in tijden van verandering.

Belangrijke Opmerking: Zelfontwikkeling is een voortdurend proces. Deze opdracht is een startpunt om bewust na te denken over jouw bijdrage aan een duurzame toekomst. Blijf reflecteren, bijsturen, en groeien, want echte verandering begint bij jezelf.


Laat een reactie achter

    Back to top