De Kunstkamer

Iris Nobel is het hart van deze groep en verbindt haar team bestaande uit Barbara Pavinati, Brigitte Koenders, Dana Nijkamp, Inge Bos en Mirjam van den Eerenbeemt op een liefdevolle en professionele wijze met elkaar. Het team is enorm gedreven en ieder heeft haar eigen reden om aan het werk te zijn.

Thema: Herstellen vanuit ervaringsdeskundigheid – Helend dansen, tekenen, schrijven

Hoe zet je kunst in als middel voor herstel? En: hoe gebruik je ervaringskennis of  -deskundigheid op dit gebied daarbij? De Kunstkamer, een onderdeel van de Stadskamer, leeft het antwoord op deze vragen. Zij bestaat uit een team van zes fantastische en kundige vrouwen. Deze vrouwen werken op een organische manier met creatieve vormen zoals tekenen, schilderen, dans, muziek en schrijven. De vormen dragen op een natuurlijke manier bij aan het herstel van de mens die zich er mee uitdrukt. Hiermee sluit de Kunstkamer aan bij de nieuwe herstelbeweging die in de ggz gaande is. Eigen kennis en ervaring is leidend. Wat niet onvernoemd mag blijven is dat voor iedereen die kunstzinnig bezig wil zijn kunst helend kan zijn.

Passie voor herstel door kunst

Iris: “Mijn passie is kunst toegankelijk maken voor iedereen en het meebeleven van ieders eigen beeld. Zo uniek als dat is, vind ik echt geweldig!”

Barbara: ”Mijn passie is mensen hoop en troost te bieden door hen de weg naar hun eigen unieke woorden te wijzen en ze het vertrouwen te geven dat deze woorden precies goed zijn.”

Brigittte: “Mijn passie is mensen meenemen naar hun bewustwordingsproces, zodat ze deze in hun eigen beeld kunnen omzetten.”

Dana: “Mijn passie is dans/bewegen, mensen hierin meekrijgen en de drempel naar de dansvloer te verlagen. Hiermee hoop ik te bereiken dat iedereen het plezier van bewegen ervaart, want iedereen kan dansen!”

Inge: ”Mijn passie is om met cursussen vanuit opdrachten inzicht en bewustwording te creëren in beeld. Het verast mij elke keer weer als mensen ervaren dat het beeld niet precies zo hoeft te zijn als bedacht. Daar zorgt het proces voor.”

Mirjam: ”Mijn passie is om samen ontdekkend en verbindend met kleur bezig te zijn en zo iets verdiepends bij mensen teweeg te brengen.”

Workshops

Op het donutfestival kan je op een laagdrempelige manier proeven hoe schilderen, tekenen en dans helend kunnen zijn. Bij onze kraam kan je een inzichtgevende kunstzinnige oefening komen doen waarvoor je helemaal niet hoeft te kunnen tekenen, schilderen. Op het inspiratieplein worden dansworkshops gegeven.