Barbara Pavinati

Zo kan het ook. In de huidige maatschappij wordt veel in kaders gedacht waardoor mensen die anders zijn niet tot bloei kunnen komen en buiten de boot vallen. Met vallen, opstaan en een beetje hulp heb ik alle geldende regels omzeild en heb ik mijn leven zo vorm kunnen geven als ik zelf wil.

Rabarbara is woordENkunstenaar. Ik ben werkzaam als correspondent voor Achterhoek Nieuws, onderdeel van het team Kunst en Creatief bij Stadskamer en verzorg workshops bij Bibliotheek Oost-Achterhoek.
Ik vind het te triest voor woorden dat dit zoveel moeite heeft gekost en wil met mijn verhaal duidelijk maken dat de maatschappij eigenlijk anders ingericht moet worden. Daarnaast ik wil anderen inspireren om op zoek te gaan naar een drijfveer om hun leven net dat beetje extra jus te geven, waardoor ze hun eigen barst als een kwaliteit gaan leren zien. Hiermee draag ik bij aan een gelukkigere samenleving.
Ik houd een eerlijk en authentiek verhaal over mijn leven en (ervarings)kennis en lees tussendoor korte en zelfgeschreven verhalen en gedichten voor om dat te illustreren.

Thema: Het staat op mijn voorhoofd geschreven. Een pleidooi voor schrijftherapie.

Schrijven is een mooie en inzichtgevende bezigheid. Je kan het therapeutisch inzetten bij het herstel van mensen die een ontwrichtende gebeurtenis hebben meegemaakt.
Ik hoop met mijn lezing mensen duidelijk te maken dat je ondanks een psychische kwetsbaarheid een leuk, prettig en aangenaam leven kan hebben. Ook wil ik duidelijk maken dat het noodzakelijk is dat schrijven meer ingezet wordt bij verschillende vormen van herstel.