De Halteplaats

Patrick Vinkenvleugel en  Job van Essen hebben samen ‘De Halteplaats’ opgericht. Zij zijn van mening dat we de wereld van morgen, nu/vandaag moeten verkennen en ons niet moeten schamen voor wat we gisteren hebben geleerd en anders hadden mogen organiseren. Door stil te staan in liminaliteit, tussen wat was en wat er nog moet komen kun je nog alle kanten op. Maar hoe doe je dat?

We hebben de metafoor; zoals je op een Halteplaats van buslijn verandert en tijd neemt voor een overstap. Op een Halteplaats heb je ook de keus om toch een andere lijn te nemen. Je kunt er iemand vragen naar zijn reis, wat hij heeft gezien, waar hij opgestapt is / vandaan komt of waar hij naar toe zou willen. De Halteplaats zet je ook gedwongen stil, wachten tijdens het overstappen of juist haasten om de volgende lijn te halen. Als je er voor openstaat, kun je op een Halteplaats om niets straatwaarde creëren.

Met de Halteplaats focussen we ons niet op waardecreatie binnen een financieel economisch ego model. Voor ons gaat het bij de Halteplaats om richting kunnen geven, kunnen waarderen en gewaardeerd worden binnen een ecologische samenhang. Met ons ‘Stuurwiel’, een door ons ontwikkeld gespreksmethodiek, koersen we af op nieuwe  perspectieven. Het pallet van belangen navigeert naar een einddoel, een overeenstemming op toekomst gerelateerde vraagstukken en gezamenlijke straatwaarde.